Tillbaka till alla evenemang

Max Schultz live på Ktvå – Fri entré

Max Schultz är en för många bekant jazz/blues gitarrist . Sedan några år spelar han regelbundet spelat med orgelgeniet Leo Lindberg och groovemaster Chris Montgomery på trummor. De släppte 2018 cd:n ” Maximum ” som togs emot väl . Nu är det dags för oss i Uppsala att få avnjuta denna fantastiska trio!
Max Schultz började spela gitarr vid 10 års ålder efter att ha sett en konsert med Jimi Hendrix i Stockholm och turnerade 1979 med bandet Rena vätskor i Stockholm som även deltog även i en film av SVT. Därefter engagerades Max Schultz i gruppen Mynta där han under sju år utvecklades som jazzgitarrist och även kom i kontakt med indiska musikaliska influenser. Mynta turnerade såväl i Skandinavien som på internationella arenor som Montreaux Jazz Festival samt i Singapore, Bombay, Kuba och Nicaragua. ]Max Schultz har också turnerat med Beches Brew i Indien 2015 under ledning av världsmusikern och kompositören Bengt Berger.
1993 vann Max Schultz Rikskonserters och Caprices utmärkelse Jazz i Sverige och spelade in en egen skiva med Joakim Milder (sax), Christian Spering (bas), och Magnus Grahn (trummor) – en konstellation som senare döptes till Max Schultz band. Max Schultz har samarbetat med andra jazzmusiker som Anna Greta Sigurdadottir, Håkan Broström, Herbie Hancock, Bob Moses, Nils Landgren, Esbjörn Svensson, och Bengt Berger. Han har även samarbetat med artister som Svante Thuresson, Anna Nederdal, Tommy Körberg och som studiomusiker med Marie Fredriksson, Rebecka Törnqvist.
Leo Lindberg har redan spelat med många av landets stora jazzprofiler, som Bernt Rosengren, Amanda Sedgwick och Nisse Sandström. Har har också förärats flera priser, däribland Louis Armstrong- och Monica Zetterlundstipendiena.
Nu tilldelas han Faschings Vänners stipendium 2015 och det bland annat med motiveringen att ”hans tonkaskader är en fröjd att lyssna till”. Själv anser han också att det måste svänga om musiken.
Chris Montgomery har spelat med artister och musiker som Palle Danielsson, Bobo Stenson, Monica Dominique, Barbara Hendricks och Rigmor Gustafsson mfl. Har i eget namn släppt skivan “If not for you” med gruppen Our Park (Fabian Kallerdahl och Victor Furbacken).

Kommande evenemang